lauantai 16. marraskuuta 2013

MUMMILA/UKKILA

Helsingin reissu vaihtui viikonlopuksi Jyväskylässä mukkilassa. Ihanaa kun käytössä on useampia käsipareja ja on mahdollisuus esim. saunoa miehen kanssa yhtäaikaa. Tällainen kevennetty viikonloppu on ihana! 

Parasta on se, että on kävelevä tietopankki käytössä (eli mummi), joka tietää mikä on normaalin näköistä puklua ja sanoo, että aina ei voi tietää, miksi vauva itkee. Sitä tekee parhaansa, että se loppuisi ja aina se ei heti lopu. Ja sanoo hän aika paljon kaikkea muutakin järkevää ja suostuu vaihtamaan vaipat ja hyssyttämään ja ompelipa sivutyönä vielä pienen lämmitettävän kaurapussinkin vatsavaivojen varalle.

Meillä on nyt uutuutena iltaisin pienimuotoinen itkuraivari kesken syömisen. Syy tähän on täysi mysteeri - en tiedä eikö maitoa tule niin nopeasti kuin päivällä vai sattuuko mahaan julmetusti. Sylin vaihto auttaa hetkellisesti, mutta vasta kun misu suostuu syömään uudestaan mahansa täyteen niin itku loppuu (uni voittaa). Kohtauksiin ei liity röyhtäilyä eikä piereskelyä - kiemurtelua kyllä, mutta se nyt tuntuu olevan tapauksellemme vain tyypillinen olotila.

Toivottavasti tämä on hyvin hetkellistä tai ei ainakaan pahenisi.. Soisin perheeni säästyvän koliikkivaivoilta =) kukapa niitä kohdalleen toivoisi.

Mutta todettakoon, että en ihmettele, että entisaikoihin useampi sukupolvi jakoi samaa taloutta tai sanontaa "kylä kasvattaa lapset" (tai jotain siihen suuntaan). On nimittäin helpompaa olla parempi äiti, kun saa apua ja ehtii esim. syömään.

Kiitos kaikille tämän viikonlopun helpottaville käsipareille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti