keskiviikko 21. elokuuta 2013

ENSIMMÄINEN SÄNKY

Saimme mieheni mummulta Nepparille ensimmäisen sängyn. Kyseisessä korissa ovat ensimmäiset unensa nukkuneet kaikki hänen lapsensa ja sen jälkeen kori on kulkenut mukana varastoissa. Mummu oli juuri harkinnut korin polttamista mökillä, kun hän sai tiedon tulevasta sukulaisesta.

Joten kesäisellä vierailulla otimme mukaan korin ja uskomattoman määrän vanhoja diakuvia.

Kori on kuitenkin nähnyt jo sen verran vuosia, että pientä pehmustusta oli pakko tehdä (reunoista sojotti aika paljon katkenneita päitä).

Viikonloppuvierailun yhteydessä äiti toi mukanaan terassituolien pehmusteet ja eilen sitten tartuin urakkaan.
Ensinnäkin oli ratkaistava, kuinka aloittaa.. Asettelin paloja reunoja myöten ja leikkasin menemään. Sitten tajusin, että pitäähän sinne se itse patjakin mahtua. Pientä hienosäätöä ja kipeä käsi leikkaamisesta, mutta onnistuinpa kuitenkin. Patjan leikkasin äitiyslaatikon mukana tulleesta patjasta, koska sen materiaali oli paljon parempaa kuin tuo reunoille menevä vaahtomuovi.

Sitten verhoilumestaroinnin parhaat näytteet. Suoraan sanottuna ei ollut käryäkään, miten homma kannattaisi tehdä. Se nyt tuli selväksi, että en saa reunapaloja yhtenäiseksi, joten päällystin pala kerrallaan ja pohdin sitten, mites edetä. Verhoiluun uhrattiin vanhat verhot.

Joten tunteja aloittamisen jälkeen, tämä on lopputulos. Sain kuin sainkin viimeistelyvaiheessa ommeltua päällysen "yhtenäiseksi" siis saumoista yhteen.. toiselle puolelle ei pidä ikinä katsoa, mutta se nojaakin tuota koria vasten niin mitäpä siitä. Päätin, että patjaa on turha verhoilla kankaalla, kun siinähän on lakana.

Loppusilauksena korissa Nepparia odottavat mun tekemä pieni peitto ja lelut. Barbababa on neidin ensimmäinen oma lelu, muut kuvassa näkyvät ovat kulkeneet jo muiden lasten mukana (smurffi ja nukke on minun vanhoja ja helistin on mummilasta tullut).

Viimeisenä vielä muutama kuva nurkkauksesta, joka hakee muotoaan Nepparia varten. Seinälle laitettiin helmitaulu ja kodin sen päältä sai mieheni ikivanha muumi, joka on jo jonkin kaakeliuunin taustan nähnyt matkallaan nykyiseen paikkaan.
Kuvia tästä vauvanurkkausoperaatiosta enemmän luvassa, kunhan se jotenkin selvittää olemuksensa minulle. Tänään luvassa vaatteiden läpikäyminen ja lajittelu - muutaman päivän olen pessyt niitä..

1 kommentti: